Newsfeed

Howlin May Queen: With influence of the ’70s blues rock bands…..

Howlin May Queen - Satisfied

The track Satisfied, from the double album Tapes From A White Ballroom. September 24th is set as the international release date for Howlin May Queen debut album

01. Heart To The Universe

02. Dawn Song

03. Satisfied

04. A New Day Will Com (The May Pray)

05. White Feather

06. Way Out Of Town

07. 7 Let It Bleed

08. You Better Make Me Groove

09. Gipsy Hollow

Howlin May Queen is the four piece-rock band founded by Simon Hurts (guitar) and Daniel Ocean (vocals) in London in 2017, the band is comprised of P.J. Fonda (bass) and Andrew Thorne (drums). Their sound sets its roots in the influence of the ’70s blues rock bands, spacing from folk acoustic songs to guitar driven heavy rock.

From their rising, they managed to release 2 eps on Spotify reaching more 50k streams, recording one live ep at the iconic Abby Road Studios and performing more than 30 concerts between the most famous clubs and theatre of London. in September 2021 they will release they’ re debut album Tapes From The White Ballroom” on both digital stores and vinyl.

«Like Led Zep, they’re versatile and can go from hard rock with You Better Make Me Groove to softer folk with Let It Bleed. so far, their releases have been very promising and I can’t wait to hear more from them. Definitely looking forward to a full album from this hard rock band». Angie Moon – Crazyonclassicrock.com

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*