Newsfeed

Viserion: With inspiration from arguably black metal’s most fertile and explosive period…..

Viserion – Natural Selection

Viserion was formed in 2019, Viserion came together to cast their long shadow over the world. Taking inspiration from arguably black metal’s most fertile and explosive period — the early to mid-1990s — the music channels the unrelenting terror and iciness of their forebears: Mayhem, Darkthrone and Behemoth. The foreboding darkness that transcends from each note is a palpable experience.

From its inception, Viserion has never shied away from the outlands of darkness and despair. Embodying the shadows that skirt our nightmares and steal our joy. Embracing the bleakness, their debut record Natural Selection will leave you haunted. The track Wraith featuring Trevor Strnad

Formed in 2019, members John Magnani (guitarist),  Benedetto Marvilli (bassist and vocalist) and Matt Marvilli (drummer) came together to cast their long shadow over the world. Taking inspiration from arguably black metal’s most fertile and explosive period — the early to mid-1990s — the music channels the unrelenting terror and iciness of their forebears: Mayhem, Darkthrone and Behemoth. The foreboding darkness that transcends from each note is a palpable experience.

The collective hopelessness of the past year has been actively channeled into each of the 7 songs featured on Natural Selection.  Forced into separation and quarantine, the band embraced this melancholy in their composition, juxtaposed by the frenetic drumming of someone forced to create on the spot as the world, again, began to turn.

Natural Selection will be released August 13th, 2021. Dark and evasive in both presentation and lyrics, Viserion will probably lead you speechless the band hopes.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*