Newsfeed

Leadfinger: With story wrapped in a ton of melodic guitars…..

Leadfinger – Nobody Knows

Leadfinger release their new single Nobody Knows on 21st June, out on Golden Robot Records. Australian rock act Leadfinger are back with their latest single Nobody Knows, their first release since their highly regarded 2016 album Friday Night Heroes! The track Nobody Knows,

Like a Tim Winton novel rebooted as a surf rock song, Nobody Knows tells its story wrapped in a ton of melodic guitars and a voice that sings from the heart. Leadfinger’s timeless songwriting and melodic guitar rock have won them many fans around the world.

Leadfinger were a mainstay on the Australian rock scene from the mid 2000’s, releasing 5 albums including their first 3 on Spanish label Bang! Records. Now, Leadfinger return as part of the Golden Robot Records roster!

The name Leadfinger was originally a nome de plume for the band’s songwriter/guitarist/hero of the oppressed etc, Stewart Leadfinger’Cunningham.

After first plying his guitar-slinger trade in the late 80’s with Wollongong’s seminal pre-grunge Proton Energy Pills, Cunningham headed to Sydney to play in underground guitar bands – Brother Brick, Asteroid B-612 and Challenger-7 – as well as a stint in Melbourne with The Yes-Men. After forming LEADFINGER in 2006 as a solo project, it morphed into a twin guitar rock n’ roll band that released it’s 5th album, Friday Night Heroes in July 2016 and toured Europe in October 2017.

Leadfinger mine the deep seam of rock’n’roll, back through the 70’s rock and punk eras, to the classic Stones and Dylan records of the 60’s and beyond. Their timeless songwriting and heart-on-sleeve delivery has won them many fans! They have had no hits, won no awards and aren’t on Instagram, but they will release their jaw-dropping 6th album through Golden Robot Records!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6048 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*