Newsfeed

Going Up North: Some weird, but catchy guitar solos….

Going Up North - Waiting For The Sun

Going Up North is a Norwegian rock and roll band!

Going Up North from Bergen, Norway are out with another single from their upcoming second album which will be later in 2021. The track Waiting For The Sun,

Whereas their previous single(s) How Can I Sleep was a breezy 60-ish pop affair and I Can Hear You Calling more solid rock territory. Starting out with galloping drums over an indie/Pixies- beat and aggressive guitars, the song is quickly heading for the pay off, a big chorus with massive guitar chords and three part harmony backing lead singer Jan Vadseth’s words.

“All the tired heroes/ All the bums and zeroes/Waste no time in getting stoned”. The tone is set for a real piece of in-your-face rock. A fine walking bass line by bass line occasionally doubled by one of the electric guitar ties the song nicely together over the stomping drum beat. Some weird, but catchy guitar solos and subtle touches of organ and tambourine, straight out of the sixties, add spice to this little up tempo energy bomb.

Their second album will be out in August 2021.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*