Newsfeed

R.I. P. Joey Jordison

Nathan Jonas Joey Jordison (April 26, 1975 – July 26, 2021) was an American musician and songwriter, best known as the drummer, co-songwriter and one of the founding members of the metal band Slipknot as well as guitarist for horror punk band Murderdolls.

Jordison grew up in Des Moines, Iowa with his parents and two sisters, and was given his first drum kit at the age of 8. He performed with many bands early in his career; then in the summer of 1995, he joined the group The Pale Ones, which would later change their name to Slipknot. Jordison played in Slipknot since their formation until his departure from the band in December 2013. Of Slipknot’s nine-member lineup, which lasted from 1999–2010, Joey was the third to join the band. He was the drummer and founder of Scar the Martyr, which formed in 2013 and disbanded in 2016.

With Slipknot, Jordison performed on four studio albums, and produced the live album 9.0: Live. Outside his major projects, Jordison performed with other metal groups such as Rob Zombie, Metallica, Korn, Ministry, Otep, and Satyricon. Jordison was also known for his session work, which includes performances on many albums for many artists. Jordison used several drum brands including Pearl and ddrum. Before his death, he was playing for the band Sinsaenum.

Link:
Facebook Slipknot

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*