Newsfeed

Capitan: With atmospheric melodies & heavy riffs….

Capitan - Enigma

Capitan says, «Accept darkness before light can be appreciated. Atmospheric melodies & heavy riffs. Rough shores in tranquil waters».

Necktwister proudly adds Capitan to its booking roster. Capitan was founded in 2019, growing out of common mindsets from a group of friends living in Mechelen, Belgium. A band of brothers sharing the same perspectives about art, way of living and passion for music. The band does not compromise and blends experimental post rock with progressive metal. The track Enigma,

The band’s first album release Cascades saw daylight in 2021 as an independent release. It was recorded at CR Studio, with recording and mixing engineer Pieter Jan Turlinckx. Mastering was done at MuchLuv Studio bij Tim De Gieter. The track Heisa,

The 47 minute album sheds light on a rather dim chapter in life: the dragging process of dealing with doubt, betrayal and the realization that everything (in some cases even love) is transient. It drags the listener into different stages of sorrow leaving a mark not easily erased. Though it is unsettling how life can deviate from the route that was set out, the acceptance of a new course brings an inner peace, a clear sky to explore new horizons.

The band considers it their purpose to talk and write about these dark, yet inevitable matters..

Their live performance backs up their goals and will leave no one untouched.

Line-up:

Björn Nauwelaerts (vocals & Keyboard fx)

Kevin Brondel (guitar)

Rafaël Clavie (guitar)

Jonathan Lievrouw (bass guitar)

Nick Boonen (drums & fx)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*