Newsfeed

Ellimist: With dynamic vocals that flow from brutal to ethereal seamlessly….

Ellimist - Ellimist

The band says, «WE ARE ELLIMIST. We bring you the tales and lore of a being far beyond the reach of space and time; we share with you songs of discovery, exploration, life, loss, eternity, and nothingness; We invite you to join us on this journey, wherever it at lead».

Ellimist’s self-titled debut album was released today! Loosely based around the tale of the Ellimist, this album births a sonic universe detailing Toomin’s journey as he transcends his corporeal form to become an omnipotent being beyond the reaches of the very fabric of reality. A unique blend of modern progressive metal which incorporates crushing guitar work, dynamic vocals that flow from brutal to ethereal seamlessly; voiceover passages, and sound effects which hone and craft the storyline while simultaneously capturing the listener’s attention to transport them to another world; this album dives deep into themes of great and devastating loss, re-discovery, exploration, eternity, and nothingness, all while telling a familiar story in a completely novel way. This first offering from Ellimist is surely not one to miss!

Line-up:

Matthew Goorahoo (Stage name Anthony) (guitars, vocals, arrangement)

Mike Fitts (guitars)

Tyler Montaquila (Drums)

Album recorded with Danger Room Productions, Produced/Mixed by Matt Danger, Mastered with Kimura Recordings.

FFO Devin Townsend, Gojira, Revocation, Dream Theatre, Exist, The Faceless, Ultraboss, Mastodon, Neorhythm, Armageddon,    

Tracklist:

1. The Equatorial High Crystal

2. Alien Civilizations

3. Toomin

4. The Brilliant Loser

5. Mones

6. Menno’s Hubris

7. Second Life

8. Deep Worms

9. The Blue Moon

10. Father

11. Ellimist

12. Crayak

13. The Final Game

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*