Newsfeed

Hexenklad: With more intensity and rawness in the new music……

Hexenklad - Heathenheart

Hexenklad is a Canadian folk/black metal band. Think folk melodies akin to Moonsorrow with twin guitar leads like Dissection, the depth of emotion of Primordial and the overwhelming depth of Insomnium. Hexenklad`s upcoming album contains very much music! Actually one hour and thirty-six seconds!

Hexenklad (ft. members of SIG:AR:TYR, Eclipse Eternal, Pagan Ritual) comes from the depths of the Canadian forest, wielding a new album Heathenheart to be released on CDN Records on July 23rd that is sure to intrigue fans of melodic death and folk metal. The title track will be the first single, and right now you can take a peek at the teaser trailer for the full length.

Heathenheart is following up 2017’s Spirit Of The Stone, which was the first look into the black metal influenced folk band. Since that first release, Hexenklad has updated its lineup and the result is more intensity and rawness in the new music. They explain further in their own words:

«We are extremely proud of this new album Heathenheart. It is a perfect representation of all of our varied influences and personalities. From the coldness and rawness found in Black Metal to the uplifting and memorable melodies found in Folk Metal, to the hooks and choruses found in Heavy Metal, this album has everything. It’s heavy, it’s raw, it’s uplifting, it’s honest, it’s uncompromising, it’s unique and it’s varied. Every song is different and yet connected».

For the creation of this album, Hexenklad emphasized their appreciation for folk and black metal and wrote songs that meant something and garnered an immediate response from them. They work together collaboratively, each member adding their own flair to a song. Heathenheart was recorded at Shiver Sound Studios by John Chalmers; mixed at BWC Studios by Greg Dawson; mastered at West West Side Music by Alan Douches and the cover art is done by Darek Zawiązalec of Black Forest Forge.

Hexenklad is suitable for a wide range of headbangers, especially fans of Moonsorrow, Amon Amarth and Ensiferum.

Heathenheart will be released on July 23, 2021 via CDN Records.

Track Listing:

1. Heathenheart (5:02)

2. Cold Beauty of Winter (4:52)

3. Huginn and Muninn (4:14)

4. Dark Moon in Capricorn (5:13)

5. Rootbound (4:13)

6. The Raven Returns to the Knoll (4:33)

7. A Thousand Paths to Wisdom (4:26)

8. Olde Gods Awaken (5:53)

9. Beware the Outstretched Hand (5:21)

10. A Forest of Dead Trees (4:32)

11. Upon the Wings of Valkyries (7:03)

12. A Moment of Silence (1:00)

13. We Raise a Horn (4:07)

Album Length: 1:00:36

Michael Grund – Guitar, Andrew Chalmers – Drums, Timothy Voldemars Johnston – Vocals, Matt Collacott – Bass, John Chalmers – Guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6844 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*