Newsfeed

Raibard: Exploring who you are without any judgement…..

Raibard -Dark Realm Of The Daylight

Based out of Boston, Massachusetts, the dynamic rock trio, Raibard, combine an array of genre influences and styles to produce an experimental, progressive sound. Their new album, Dark Realm Of The Daylight is no exception.

«We made this record for everyone who doesn’t fit inside a preconceived box. We don’t fit in either.‘Dark Realm Of The Daylight is about nonconformity. It’s about exploring who you are without any judgement; about letting go of rigid thought and antiquated visions. Dark Realm is opening to experience the world as it truly is».

The band was founded in December 2015 by Daniel Gil and they draw upon musical inspiration from rock and metal bands including Led Zeppelin, The Beatles, and Opeth. Daniel Gil also brings in his interest as a modern mystic; someone who experiences hidden realities and studies ancient texts on mysticism. The title track on the new album is inspired by author and teacher Tony Buzan who teaches about mind mapping and the genius of every single human being, promoting the advancement of consciousness through inner awareness and compassionate living.

From the psychedelic soundscape of Eternal Rise through to the more heavily, distorted guitars in Forever After, Dark Realm Of The Daylight is transcendent in nature. The album explores the light and the dark through progressive instrumentation, intricate composition, and meaningful lyrical themes. Become immersed in the dynamic atmosphere exploring a sense of the avant-garde.

Members:

Daniel Gil – guitar, and voice

Phil MacKay – drums, and percussion

Greg Dellaria – bass guitar

   1 Angel of the Clockwork           6:25      

   2 Dark Realm of the Daylight    5:28      

   3 Eternal Rise  3:55      

   4 Visions of You             4:19      

   5 Forever After              8:02      

   6 Walkin On    7:34      

   7 To the Dawn

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*