Newsfeed

In That Whale: Push sonic boundaries to the limit…..

In That Whale – Smoke Break

The bombastic duo In That Whale is an extremely unique act. They push sonic boundaries to the limit and deliver a relentless pounding to the senses. Their alternative, post-rock intensity creates a seismic event, showing a band not afraid to take chances or show any fear in their songwriting.

They have just released their new single Smoke Break, via Riot Records (part of Golden Robot Global Entertainment Group) which is available now on all digital platforms. 

Smoke Break is about addiction, depression, suicide, and what happens when we isolate ourselves for too long. When someone reaches a breaking point (saying, “today’s the day”), things can go bad. The song has been released to coincide with Mental Health Awareness Month.

In That Whale have recently dropped 3 critically and fan acclaimed singles: Crosses, Drug Dealer and Jeffrey.

In That Whale have been turning heads and accumulating a mass of die-hard fans and followers thanks to a relentless tour schedule and an explosive live performance. Artists and festival promoters have taken notice, with the band playing Riot Fest, Lollapalooza, Austin City Limits, and Afro Punk, as well as shows with Jane’s Addiction, The Descendents, The Offspring, Gogol Bordello and many more.

The band celebrated their 7-year anniversary in 2018 with the release of Dopamine – a six track EP produced by Steve Evetts (The Used, Sepultura, Dillinger Escape Plan) and recorded at the Foo Fighters’ famed Studio 606. Dopamine’s first week sales made it on to the Billboard Heatseekers, Independent Albums and Heatseekers Mountain (#1) charts.

 «And therein lies the true dichotomy of In The Whale; a brilliant blending of cathartic, hard rock with glass-raising hooks, that goes far beyond the initial mosh pit party vibe. In The Whale can throw a party, but they can also make its attendees think in the process».– Marquee Mag

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*