Newsfeed

Jeff Black: Taking the idea of a one man show to the next level….

Jeff Black - Silence

I’ve seen some series from British Columbia lately, and see how beautiful it is, but also how harsh the weather can be. Probably inspired by the nature and environment the talented musician Jeff Black(Geoff Blackwell) have released the very good song Silence,

Black is musican, producer and educator and founding member of Gatekeeper and Encloaked. Silence is Black’s latest song in a barrage of heavy metal singles and the song features Lycanthro vocalist James Delbridge on guest vocals.

Taking the idea of a one man show to the next level, power metal power house Jeff Black has undertaken the ambitious offering of releasing a single each month for an entire year! Featuring guests from premiere power metal and traditional heavy metal acts such as: Adamantis, Lycanthro, Seven Sisters and Greyhawk, Black knows how to create powerful collaborations and bring the heavy. The track Firestarter,

Heavily inspired by classic heavy metal bands such as Helloween, Blind Guardian and Avantasia as well as progressive metal like Fates Warning, Vola and Queensryche, you can expect each single to take a different turn.

Black brings precision, balance and energy into each single. The Gatekeeper founder turned solo side hustler, not only performs but records everything himself bringing a sense of personality completely unique to him.

Silence will also feature a video due out August 13th and, of course, more to come each month for the rest of the year!

Link:
Homepage

Om Ulf Backstrøm (6230 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*