Newsfeed

Monstereo: With teeth-grinding riffs, big choruses and rock-solid grooves….

Monstero - In The Hollow Of A Wave

Monstereofrom the rainy city Bergen serves catchy melodies and energetic rock songs rooted in 70s rock and psychedelia, and the four-piece has served jam packed space rock for over a decade. The song A Sudden Rush, from their third album In The Hollow Of A Wave,

With this album Monstereo demonstrates their richest and broadest sound yet, with more keyboards, synths, and a variety of guitars, offering, according to the band, teeth-grinding riffs, big choruses and rock-solid grooves. The tracks on In the Hollow Of A Wave represents the best of two worlds. Catchy melodies, heavy riffs and a big sound, combined with exploratory instrumental sections that build towards a euphoric climax.

 Rooted in 70’s Rock and Psychedelia, the band’s 2013 debut full-length Spacesuits, On brought Monstereo’s Space Rock, with its jam-sections and exploratory feel to a wider audience. The 2014 follow up Bright Dark saw the band forming its musical identity, with distinctive guitar riffs and vocal melodies being given more prominence. Now, in 2021, In The Hollow Of A Wave consolidates the bands musical expression with an all-out rock’n’roll banger.

Monstereo represents the best of two worlds; strong melodies, heavy riffs and a big sound, combined with exploring instrumental sections building towards a euphoric climax.

Already on their first demo, the 12-minute epic single Sonic wall/repeat, rewind (2011), they showcased their noisy take on the rock genre.

«Some of the most complete work we’ve heard», Bergensavisen said about the demo.

The explorations continued on the debut album Spacesuits, On!(2013). The double vinyl, including the 20-minute opening suite “Nebula, part I-IV”, contains several jam-sections bringing the listener to the stratosphere and beyond. With their second full length album “Bright Dark” (2014), their music became more defined, where the distinct guitar riffs and vocal melodies was more prominent.

FFO, Motorpsycho, Black Mountain, Dungen, King Gizzard and the Lizzard Wizzard, Mastodon, Yes, Rush, Deep Purple

Tracklist:

Third Eye Seeing

A Sudden Rush

Wings I: Everlasting Darkness

Jigsaw

Witness

Wings II: Beyond Horizons

Wings III: Icarus

Golden

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*