Newsfeed

Slowpoke: Drawing from a wide range of inspiration….

Slowpoke - Slowpoke

Slowpoke is a doom/punk/psychedelic band located in St John’s NL. Their music ranges from 10 minute genre transcending trips to 3 minute punk tunes and lots of tasty riffs. The band are set to release their debut self titled LP August 22nd 2021. The LP was recorded mixed by Rick Hollett at Redhouse Recording in NL Canada (sHeavy, Hey Rosetta!) and mastered by Chris Keffer (Black Keys, Cheap Trick) at Magnetic North Studio in Utah, USA.

Slowpoke adds «It’s been a privilege working with such a talented team. We worked hard on the album and we can’t wait to get it out there».

Slowpoke’s self-titled debut runs the gamut of heavy genres. It features epic, psychedelic passages that transition to fast punk rock, righteous riffs, fuzz-laden doom and some straight up rock and roll. Slowpoke keeps things interesting with progressive songwriting and by drawing from a wide range of inspiration including bands like Clutch, The Melvins, Muse, Queens of the Stone Age, Black Sabbath and many more. The track Sid The Cat,

The album will be available on all major platforms August 22nd.

Slowpoke formed in St John’s Newfoundland Canada in 2018 by Ben Chapman-Smith (Bass, Vocals) and Cameron Legge (Guitar). In early 2019 Adam Young (Drums) joined the band. The trio went on to record the bedrock of their upcoming album Slowpoke and closed the night at Still Heavy’s Midsummer Mayhem 3 festival and were dubbed the hidden gem of the evening by Tony Carew owner of Still Heavy. The track Windtalker,

COVID-19 made live performances a non-option in 2020 so Slowpoke went inside and worked away at their release, and applied for a MusicNL Artist development grant which they received in January 2021. Upon receiving the grant Slowpoke enlisted the services of Rick Hollet at Redhouse Recording (sHeavy, Hey Rosetta!) for Mixing and Chris Keffer at Magnetic North (The Black Keys, Cheap Trick) studios for Mastering. Slowpoke is currently performing in Newfoundland and has an album release show planned at the Rockhouse in St. Johns on August 21st 2021 with The Birchmen and local legends sHeavy. The track Slumlord,

Slowpoke is:

Cameron Legge: Guitar

Ben Chapman – Smith: Bass, vocals

Adam Young: Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6227 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*