Newsfeed

Ghost Horizon – The Punishment Of Life

Ghost Horizon – The Punishment Of Life

Ghost Horizon is an atmospheric black metal band from Phoenix, AZ. Dan Stollings, the founder of Ghost Horizon, writes and performs vocals and plays all the stringed instruments. Frog Magus is the returning drummer from down under.

Ghost Horizon was formed late in 2015 in Phoenix, AZ, by multi-instrumentalist and vocalist, Dan Stollings. The atmospheric black metal band’s new album The Punishment Of Life follows their 2016 debut EP Astral Possession and 2017 EP The Erotics of Disgust. This album will be the first and last full-length album to feature just Dan Stollings and Frog Magus. A more major revamp to the band is coming and will be announced in near the future. The track Sorrow (Morning Air)

The Punishment Of Life not only marks a significant chapter in Ghost Horizon’s career, but it also delivers a powerful sound through unconventional means. The album is the only Ghost Horizon material to be completely recorded with a real amp and mic – it’s essentially a ‘live’ recording. Vocals were all done in a single take and kept intact with all the imperfections that came with it. The result is an utterly haunting, ethereal experience. The Punishment Of Life opens with Sunrise And Sorrow (Morning Air) which establishes Ghost Horizon’s dynamic atmosphere for the album. The track Finality In Brilliance

Their sound emerges from the darkness with alluring aura and shrill, spectral vocals pierce through the instrumentation. The black metallers balance dark and light sounds with both major and minor tonalities explored. The title track begins with a lullaby like melody, which is carried through into heavier sounds. A haunting, spiritual mood is enhanced through the transcendence of their use of tones. Unholy Conjuration is the darkest and heaviest track on the album, drawing up an utterly Gothic, cult feel. The track Oozaru

The new release celebrates the innovative creativity from Ghost Horizon. It’s a thrilling debut album. They have artfully cultivated a unique sound, experimenting with the epochal elements of black metal and developing their own identity. The Punishment Of Life is a beautifully chilling venture into the dark.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*