Newsfeed

Boozewa: It’s off, it’s catchy, it’s heavy, it’s Boozewa…..

Boozewa - Deb

Boozewa (Featuring members of Backwoods Payback) have unleashed a video for their song Deb. The track is taken from their upcoming EP of the same name which will be released tomorrow. The EP was mastered by Tad Doyle of the legendary band TAD at Witch Ape Studio in Seattle Washington.

The band commented «By the end of 2020 we had written roughly 20 songs and with Deb I think we really started to settle into what I guess you could say is our ound. It’s off, it’s catchy, it’s heavy, it’s Boozewa. We recorded the tune on the four-track cassette machine again, and this time sent it off to Tad Doyle (Tad/Witch Ape Studio) for mastering. If there’s a light in the dark year that was 2020 it was definitely getting to work with someone I’ve been a giant fan of for the better part of the last 20 years, that being Tad!».

The EP follows the debut demo First Contact which released in February of 2021 and sold out on tape in a month, spawning two more limited pressings of it. Bringing a distinctive sound, Boozewa draws passionately from the heaviest of the heavy through to the mellowest of the mellow. Emphasized by their unusual recording method, the vintage touch produces a unique tone with a dynamic, atmospheric quality. Dark, gloomy sounds are encountered in the opening track ‘Deb’ with heavily distorted guitars creating an aptly ambient level of noise. Combined with a slow tempo and soaring vocal harmonies it’s a startling contradiction. The B-side Now Stop delves brings rhythmic, traditional heavy metal inspired instrumentation and edgier vocals. The track Black Flag,

For a project formed in the summer of 2020 by three musicians stuck locked down, in a house, with nothing else to do, Boozewa is an agent of creativity and innovation from composition to production. Versatile and progressive, ‘Deb’ is an experience for the senses that is not to be missed.

Line-Up:

– Jessica Baker / bass, hollering

– Rylan Caspar / guitar, hollering

– Mike Cummings (mRc) / drums, hollering

Link:
Homepage

Om Ulf Backstrøm (6227 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*