Newsfeed

Dec Burke: With signature style of searing guitar work and strong vocals….

Dec Burke - Life In Two Dimensions

Life In Two Dimensions is the title track of the 2021 album from UK guitarist and vocalist Dec Burke. Its ten songs written during the 2020 lockdown period cover varied lyrical topics from materialism, loss, hope, excitement, endless advertising, amongst others. The music is powerful and guitar driven with an emphasis on catchy sing along choruses. Songs range from the complex and progressive in direction, to softer ballad tunes, to all out rock. The album features contributions from acclaimed musicians Scott Higham (drums), Kristoffer Gildenlöw (bass), Robin Z. (piano), Guilherme Aguilar (bass and cello) Reiner Siemens (bass) and Robin Armstrong (keys, bass, backing vocals). The album will be released through Gravity Dream Music on September 24th 2021.

Written and produced by Dec Burke.

Mixed and Mastered by Robin Armstrong

Copyright 2021 – Dec Burke and Gravity Dream Music

Dec Burke was born in Limerick, Ireland, and moved to the UK in 1989. He’s most well known as the first singer and guitarist with UK prog legends, Frost* but has since released a number of solo albums as well as performing with Darwin’s Radio, Dilemma and Audioplastik. His signature style of searing guitar work and strong vocals is evident throughout his work. Life In Two Dimensions is Burke`s fourth album, as Destroy All Monsters came in 2010, and the following year came the album Paradigms & Storylines, and five years ago came Book Of Secrets.

2011     

3.73 | 30 ratings

Book of Secret

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*