Newsfeed

Lords Of Altamont: Fine tuning their iconic fuel injected sound…..

Lords Of Altamont - Tune In, Turn On, Electrify!

Lords Of Altamont gets a proper start in late 1999. A son of Southern California and a veteran of the SoCal music scene, Jake Cavaliere – with numerous bands and projects from garage to punk dating back to the late 80s.

This 7th chapter of the Lords body of work strikes with an unapologetic conviction built up from 22 years of soul seasoning and nonstop rock action, fine tuning their iconic fuel injected sound.

Recorded during a worldwide pandemic with members across the globe, this album is not only an experiment in creativity but also a testament to the Lords brotherhood, dedication to the old ways and paying homage to their sonic forefathers.

Tune In, Turn On, Electrify!  takes a ride through the mental landscape of these four musicians: thrusting raw, aggressive garage punk in your face, then flips the script inviting you on elaborate psychedelic trips. Get kicked in the teeth with We’ll Never Leave (This World Alive), fight the demons in your head with Mud, then come down easy with Soul In Flames.

Formed in 1999, the Lords of Altamont, having gone through multiple line ups over the years, retain loyalty to their garage punk roots while evolving into heavier grooves. Never compromising that unmistakable Lords attitude, Dani, Rob and Barry having earned their colors tenfold, bring a gritty collective of experience and talent to join Jake on this journey of no-nonsense auditory exploits.

Trackliste:

Living With The Squares

Burn Me out

Million Watts Electrified

We’ll Never Leave (This World Alive)

Levitation Mind

Blast for Kicksville

Soul in Flames

I Just Want

Lost in the Future (The Stooges Cover) – CD Bonus Track

Movin'(goat’s Revenge)

Mud (Wet Brain)

Lords Of Altamont is:

Dani Sindaco — Guitars & Vocals

Jake Cavaliere — Organs & Vocals

Barry Van Esbroek — Drums & Vocals

Rob Zimmermann — Bass & Vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*