Newsfeed

Ravenlight: With memorable and surreal cyberpunk experience….

Ravenlight - Blinding Lights

Ahead of their upcoming EP Release Intermission, due on 27th August 2021, Irish symphonic power metallers Ravenlight have just released a music video for the track Blinding Lights, a cover of The Weeknd song of the same name. Using a number of modern virtual production techniques, the band has set out to create a memorable and surreal cyberpunk experience to bring the song to life.

Intermission is a 3 Track EP recorded by Ravenlight during the pandemic restrictions where they were unable to play live to promote their 2020 release ‘Project Genesis’, so in order to bridge the gap between their first and second albums, they went into the studio to record a series of cover songs to make up the release.

Intermission Track List:

1. Blinding Lights – The Weeknd Cover

2. Black Diamond – Stratovarius Cover

3. Zenith – Ghost Cover

Guitarist John Connor had this to say about the track – «Over the course of the various lockdowns, we obviously weren’t able to play live to promote our album Project Genesis, and we didn’t want to push too hard on recording our upcoming second album, so instead we decided to work on a few cover songs and release the EP Intermission».

Blinding Lights was the final track decided on as we felt it would be good to do something a little more out there where we could put more of our spin on it and this was just a very fun song to do”

In the video he says – «We had done a few videos previously, but since it was hard to gather everyone inone place with restrictions, we decided to use virtual production techniques and Unreal Engine to put together a DIY home music video with a larger scope than people might expect».

Irish Symphonic Power Metal band Ravenlight was formed in January 2018 by Rebecca Feeney and John Connor. Now Ravenlight are set to release their debut full-length Project Genesis on June 26th 2020 via Novus Records. The track Wild Hunt,

2018 saw Ravenlight releasing their debut single in March which preceded their first 4 track EP End Of The World in September. The success of the EP opened up many new opportunities for the band, such as a number of shows across Ireland including a show supporting Swedish Progressive Metal legends Evergrey. The track The Circle,

With the band building momentum and growing a strong reputation across Ireland, the band went to work putting together their debut album Project Genesis which showcases their talent of blending strong atmosphere, sing along choruses as well as blistering speed and technical performances while telling stories of beginnings, endings, fear and hope. The track Words Unspoken,

Line-up: Rebecca Feeney – Vocals, John Connor – Guitars/Keyboards and Michał Bugajski – Drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*