Newsfeed

Sail: With dense atmospheres, big hooks, and colossal riffs…..

Sail – Flood

Some band names are reasonably sophisticated and long, and some are short and simple. Sail is an example of the latter. Sail play melodic, progressive sludge metal in the vein of Baroness, Mastodon and Torche. Hailing from Southwest UK, the band focus on dense atmospheres, big hooks, and colossal riffs.

1. Mannequin 06:57

2. Bookends 04:29

3. Shimmer 08:33

4. Old Tom 06:12

Sludge metal savants Sail, emerging as one of the UK’s underground’s most talked about bands, are thrilled to announce their upcoming third single Flood. By combining sludge metal a la Torche, Baroness, and Mastodon, as well as punk and hardcore bands, pop and post-rock, Sail has created a robust sound laden with melodic hooks and huge riffs.

Flood marks a continuation of the band’s growth. Guitarist & vocalist Tim Kazer Comments: «I think sometimes it’s important to let yourself get carried away in the moment. To be swept up by emotion and totally lost in its thrall. Well not important but it’s fun. Capital F. Flood is fast, it’s angry, it’s hard and wet and fun. What more could you want?».

Formed in November 2016, members Charlie Dowzell: guitars & vocals; Tim Kazer: guitars & vocals; Kynan Scott: bass & vocals; and Tom Coles: drums came together to write tight songs. Fun and catchy, sad or triumphant or upbeat, they explore various moods and styles whilst keeping our sound anchored to the core Sail sound. The brand new single What Is Love,

Garnering praise from the likes of Metal Injection, MetalSucks and Heavy Blog is Heavy, the quartet won over hordes of new followers with crushing choruses and enticing riffs, pitched perfectly between the drama and eclecticity of their influences. The band has continuously punched upwards, earning their place at Bloodstock 2021 and HRH Spring Break.

Flood was released worldwide on August 13, 2021.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6243 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*