Newsfeed

King Zebra: With pure 90’s hard rock infused stormer of a track….

King Zebra – Hot Chop Lady

Swiss hard rockers King Zebra release their new single Hot Cop Lady on the 13th of July through Crusader Records (part of the Golden Robot Global Entertainment Group) which will be available on all digital platforms.

Hot Cop Lady is the follow up to their recent single Wall Of Confusion (featuring Guernica Mancini of Thundermother).

Hot Cop Lady is a pure 90’s hard rock infused stormer of a track that harks back to the glory days. Who says you can’t have fun stretching the truth in a rock song? This fast hard-rocking crowd pleaser will get you air-guitaring the riffs and chanting the anthemic chorus.

Switzerland has produced some monumental hard rock bands over the years such as Krokus, Gotthard, Shakra – now King Zebra stand proudly alongside them. The track Wall Of Confusion (feat. Guernica Mancini)

Eric St. Michaels, Roman Lauer, Jerry Napitupulu, Manu Judge and Ben Grimm make up the talented band King Zebra.In early 2017, the band released their first single Bad Idea, which was followed by three other singles That’s What I Like, Firewalker and Like A Hurricane.2019 saw their self-titled EP released, which exploded King Zebra onto the music scene with Firewalker gaining over 1.3 million streams on Spotify.

The last three years the band have played shows such as Rock The Ring and Rock Of Ages, as well as supporting iconic bands such as Lynyrd Skynyrd, Uriah Heep and Rose Tattoo. King Zebra has toured through Eastern Europe, playing out sold out shows abroad and in their home country of Switzerland. In the year that brought on the global pandemic, 2020 saw King Zebra spend three weeks in Gothenburg and Sweden to produce their upcoming album with Oscar Nilsson (Hank Von Hell, Engel, We Sell the Dead).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6243 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*