Newsfeed

Vincent Crowley: 30 years of activity as an underground legend…..

Vincent Crowley – Beyond Acheron

Debut album of Vincent Crowley. After Acheron finished its 30 years of activity, an underground legend – Crowley – has started a new band – Vincent Crowley. The track Beyond Asheron,

After 30 years of fronting black / death Metal underground legends Acheron, lead vocalist Vincent Crowley put the group to the rest to pursue a solo career with the new band – Vincent Crowley. Back from the blacked abyss, this new musical entity veers to a different dark path from his past work. Instead, the material is influenced by all kinds of metal music and is hard to be automatically lumped into any certain genre. Along with their macabre music, a visual stage – show of horror is planned for live performances.

Vincent Crowley is trying to bring back the feel of days of the underground that wasn’t limited and constricted to one music genre. Fans of Acheron, Black Sabbath, Bathory, Mercyful Fate, King Diamond, Celtic Frost, Candlemass and even Danzig could probably enjoy this band?!

Beyond Acheron was recorded at Sonic Lounge Studios with Joe Viers as a producer. This 8-track album has a dark sound while maintaining a great production.

Lyrically, Beyond Acheron is a conceptional album. It climbs the rungs of the latter of death. From beginning to end it takes the listener on a ghastly journey with somber tales of doom, casting a Poe-esque shadow.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*