Newsfeed

Boneyard: Lifeblood and passion of vocalist, guitarist and songwriter Pamtera…..

Boneyard – Fates Warning

The single Fates Warning from the album Oathbreaker and the music is performed by Boneyard from Edmonton, Alberta, Canada, and Boneyard is a female fronted hard rock/ heavy metal band.

Boneyard is a female fronted hard rock/ heavy metal band from Edmonton, Alberta, Canada.

Launched in 2015, Canadian hard rock/ heavy metal band Boneyard is the lifeblood and passion of vocalist, guitarist and songwriter Pamtera.

The members bring a wealth of experience from previous bands that include: Tyrant, Septimus, Powerslave and Nekroskope. The band started out as a cover project, but has been writing original music since 2017.

In May of 2019, the group entered producer/ engineer Cam Macleod’s [White Wolf] Wolfs Den studio in Edmonton and began recording their debut album.

After an extended COVID-19 pause, the band returned to complete the project in August of 2020. Eleven tracks were then sent to be mastered by Maor Appelbaum (Halford, Armored Saint, Anvil etc.) in Los Angeles, USA.

Band line-up:

Pamtera- lead vocals, rhythm and lead guitar

Dennis Cooke- bass and rhythm guitar

Jeff Cunningham- drums and percussion

Gary Ursulak- lead guitar

The band also enjoys injecting some classic metal cuts into the set list.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*