Newsfeed

Runescarred: With six brand new acoustic tracks…..

Runescarred – Madman Across The Water

Runescarred have released new video for their cover of Elton John`s Madman Across The Water.

Runescarred unveil a new music video to accompany their first acoustic track from the upcoming release. Runescarred 2020 album, The Distant Infinite, is re-releasing with six brand new acoustic tracks on the 24th September 2021. The track Madman Across The Water

The band comments: «A few months ago, we assembled at the same studio where we recorded the Acoustrements EP to shoot some performance videos for its tracks. Despite the somber nature of much of the material, we managed to have some laughs on set (behind our masks) and we hope some of that humor shines through in this video. A gang of Madmen” indeed!».

Originally forming in 2017, the quintet from Austin Texas have made their mark with their evolving discography including the critically acclaimed 2018 E.P., We Are, and single Being God. The re-release celebrates Runescarred ‘S epic album featuring some new, dynamic, musical offerings.

Combining epic, soaring clean and guttural, harsh vocals with powerful instrumentation, Runescarred deliver a dynamic sound. The quintet’s composition draws upon grounded metal attributes but elevates their music through incorporating their distinctive identity. Whether delivering a hard-hitting metal track, or delving into a softer acoustic piece, Runescarred pour utter emotion and storytelling into the heart of their sound. There is even an element of theatricality to their sound that elevates the atmosphere. From ludicrously intense shredding and melodic riffs to ethereal acoustic melodies, their music reaches another level.

 Runescarred bring an exhilarating contribution to the world of metal, developing their music through inspired compositional techniques and performances. This re-release with new material celebrates their achievements and provides a glimpse into the band’s continuing evolution.

Link:
Facebook

Homepage

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*