Newsfeed

Fearancy: The musical style consists of elements out of several different types of metal…..

Fearancy - Dæmonium

The second album of the Austrian melodic death metal band Fearancy entitled Dæmonium was released on August 13th (Friday).

Dæmonium features 10 songs of varied melodic death, mixed and mastered by JF Dagenais (Kataklysm). But that’s not all, the first edition of the silver disc has actually been finished in time so that you can purchase the good piece for the first time and exclusively already next week around their show at the Area 53 Festival on Saturday 17 July!

The cover artwork of Dæmonium was created by Diego Gedoz de Souza, who has already worked for Hatebreed, Cypress Hill, Heathen and others.

Fearancy is an Austrian metal band formed in Hartberg (Styria) in 2014. The musical style consists of elements out of several different types of metal, including groove, thrash, melodic death and industrial metal. In March 2016, the first album Paranoia was released, followed by many gigs in different locations around Austria and even Slovenia (Metaldays).

In the beginning of 2019, the original members Ernst (vocals) and Ronny (drums) left the band due to personal reasons and Max (vocals) and Benji (drums) joined in for them. For the following 2 years, the band began writing and recording new songs together. The new style is still based on some of the original style elements, but taking a new and heavier direction to a modern form of melodic death metal.

Tracklist:

1. Last Disease

2. Rise And Fall

3. Dæmonium

4. All Is Lost

5. Sacrifice

6. Voices

7. Instincts

8. Rise Again

9. Coldened

10. Agony

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*