Newsfeed

Nick Wallisch: With a diverse array of songs….

Nick Wallisch - Awakening

Hailing from central Texas, Nick Wallisch has been a musician in the Austin area for 25 years, and his songs feature an eclectic spectrum of musical styles. He sings and plays drums, bass, piano, guitar, ukulele, penny whistle, and various other instruments. Anyone who really appreciates music will find something enjoyable in the diverse array of songs he has written and recorded.

Wallish says,  «I’ve been a musician in the Austin, Texas area for over 30 years and play in the award-winning band More Cowbell. I also make my own music, and I am unleashing it upon the world (or at least Facebook)».

Nick Wallisch and his four musical friends have made the album Awakening which was released some weeks ago. The album last for ¾ hours and consist of 11 track where Grasshopper Terms is the longs with a length of 6.22 minutes.

Tracklist:

1. Awakening (3:26)

2. Nothing (3:46)

3. Migration Time (4:31)

4. Waltz Of The Sailor (4:25)

5. Oblivious (4:30)

6. Always (4:19)

7. Otherwhere (3:32)

8. Kicking And Screaming (3:52)

9. Radio Face (2:34)

10. Grasshopper Terms (6:22)

11. Nothing (Extended Version) (5:35)

Total Time 46:52

Line-up:

Nick Wallisch – Vocals, Drums, Bass, Piano, Organ, Synths, Guitar, Ukulele, Penny Whistle, Percussion

   With

Brett Cline – Additional Keys

Ed Martinez – Additional Guitars

Chris Forshage – Additional Guitars

Bob Ammonett – Additional Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*