Newsfeed

Kadabra: Delivers the eerie psyche crawl…..

Kadabra - Ulta

Settel Me lysergic and intoxicating new video from Kadabra and the band states, «Settle Me is the last song we wrote for the album Ultra. The song rides the steady swampy flow of psychedelia while racing into a heavy, fuzzed turbulence».

«In 2020, a year wrecked with cultural dissent and a global pandemic, fellow musicians and long-time friends Garrett Zanol and Ian Nelson decided to create a band that would pull influence from a few of their favorite musical acts. After retaining the talents of their favorite local drummer Chase Howard, the group got to work on writing an album that illustrates their current climate».

Kadabra from Spokane, Washington U.S., delivers the eerie psyche crawl of acts like Dead Meadow and the heavy fuzzed riff grime of Black Sabbath. In fall the of 2020, they tracked their debut album Ultra with Dawson Scholz, and it is set to release this fall on Heavy Psych Sounds Records.

Track list:

1. Graveyard

2. Faded Black

3. Eagle 20’s

4. Bean King

5. Death

6. Coyote

7. Settle Me

«Easily digable for the converted, and one of the best debuts I’ve heard this year, Kadabra shouldn’t be tossed off because their name reminds you of someone else, and among the ever-packed roster of Heavy Psych Sounds, they legitimately bring something of their own to the label and to the style of molten riffery they play», reviews The Obelisk.

 Written throughout the 2020 global pandemic, Kadabra’s debut album presents an aesthetic that nears that classic rock charm and energy. With a warm and sultry sound that weaves together the lysergic flow and fuzzy drive of modern psychedelia, soaring bluesy riffage and magnetic reverb-drenched vocals, Ultra is an all-killer-no-filler album in the vein of early All Them Witches, Black Angels, Dead Meadowand Fuzz. Ultra will be released on September 17th, 2021 through Heavy Psych Sounds.

In 2020, a year wrecked with cultural dissent and a global pandemic, fellow musicians and long-time friends Garrett Zanol (Blackwater Prophet) and Ian Nelson decided to start their own band. After retaining the talents of their favorite local drummer Chase Howard, the group got to work on writing an album that illustrates their current climate. Kadabra delivers the eerie psyche crawl of acts like Dead Meadow and the heavy fuzzed riff grime of Black Sabbath. In the fall of 2020, they tracked their debut album with Dawson Scholz, for a release this fall on Heavy Psych Sounds.

Kadabra is:

Garrett Zanol – Vocals/Guitar

Ian Nelson – Bass

Chase Howard – Drums

Om Ulf Backstrøm (6243 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*