Newsfeed

Thoughtcrime: Metal from Mile High City…..

Thoughtcrime - Thoughtcrime

Denver is located at the foot of the Rocky Mountains. The 15th step of the Colorado Capitol is 1,609 meters above sea level, giving Denver the name Mile High City. The band Thoughcrime is from Denver, and they are also Mile High because they are thrilled to have released their self-titled debut EP.

Thoughtcrime is a metal band from Denver, Colorado. Their debut EP released in 2021, showcasing an original sound and uncompromising lyricism in an era of corporate-backed artists and creative bankruptcy.

As a fun factThoughtcrime is a word coined by George Orwell in his 1949 dystopian novel Nineteen Eighty-Four.

Miguel Ruiz — Vocals, Lead/Rhythm Guitars

Drew Cope — Vocals, Bass Guitar

Isaac Clark — Lead/Rhythm Guitars

Jeff Govert — Drums, Percussion

The track Not Anymore,

Lyrics:

What would happen if society

Gave up this stupid American dream?

We’ve fallen prey to a madman’s scheme

Brainwashed out of sobriety

The rich stay rich, and the poor stay poor

Nothing’s changed, what are you waiting for?

The only way we’ll get what we’re owed

Is when that fucking WHITE HOUSE EXPLODES!

All of our liberties

Fueled by constant war

We thrived on trickery

But not anymore!

We tried to be polite

Just to be ignored

We didn’t want to fight

But not anymore!

It’s us or them, now make your choice

It’s time for violence to become your voice

This house of cards is about to fall

It’s gonna be the end of us all

Not anymore!

All of our liberties

Fueled by constant war

We thrived on trickery

But not anymore!

We tried to be polite

Just to be ignored

We didn’t want to fight

But not anymore!

All of our liberties

Fueled by constant war

We thrived on trickery

But not anymore!

We tried to be polite

Just to be ignored

We didn’t want to fight

But not anymore!

Not anymore!

Not anymore!

Not anymore!

Not any, not anymore!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*