Newsfeed

Residual Self: She dominates those infatuated with her….

Residual Self – Mistress Of Pain

Residual Self hailing from The Neo New Haven Area, Residual Self is led by The Mysterious Rex. With his allies, they have begun to craft something dark and sinister… Heavy and Aggressive. Obscure and Ambient. Theatricality and Deception.

The song Mistress Of Pain from the band Residual Self from their recent album Revenge is about what every soul of lust is after, and she knows it. Using her charms, she dominates those infatuated with her. She feeds off the pain of the flesh and pain of the mind. Now caught in her web, you’re into deep. The realization comes… you’re the demon’s prey. Let the guitar licks guide you, as you heed the warnings of Rex. Scream out her name, and we’ll curse her in shame.

Primarily and a mix between hard rock, grunge and goth, Residual Self utilizes scything guitars, booming effects, thunderous claps of the low-end bass and drums, while their leader Rex grunts, growls, howls, and snarls his way through their apocalyptic journeys. Accompanied by their themes of demons, lust and power, Rex aims to bring forth the residual self in us all. Their stark sounds and somber lyrics are designed to awaken the true primal nature and strike one’s soul at its very core, unveiling who you truly are!

Residual Self are:

Rex Mazza – Bass/Vocals | Joshua Spaulding – Guitar | David Sasso – Drums

During the lock-down from COVID-19 in 2020, Residual Self had time to concentrate and hone their work with Nick Bellmore at Dexters Lab. The band has taken, what they believe to be, 9 of their best songs, all remixed and remastered to create Revenge.

Primarily and a mix between hard rock, grunge and goth, Residual Self utilizes scything guitars, booming effects, thunderous claps of the low-end bass and drums, while their leader Rex grunts, growls, howls, and snarls his way through their apocalyptic journeys. Accompanied by their themes of demons, lust and power, Rex aims to bring forth the “residual self” in us all. Their stark sounds and somber lyrics are designed to awaken the true primal nature and strike one’s soul at its very core, unveiling who you truly are!

01. Hex Of Rex | 02. Mistress Of Pain | 03. Thief Of Hope | 04. Creatures | 05. Body And Bones | 06. Dark Ascension | 07. Beast King | 08. Damaged | 09. Queen Fiend

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*