Newsfeed

Aisles: With an ode to darkness and the nostalgia for …..

Aisles - Megalomania

Aisles is one of my many favorite band I must admit.

«Our new single is out! It’s called Megalomania, and it has been released through Presagio Records on all digital platforms. This is the third single from our new studio album, which will be released during the next few months».

Megalomania was influenced by the heaviness of Animals As Leaders and the electronic sound of Richard Spaven and the last few albums by Muse. German, our guitarist, says, «It is an ode to darkness and the nostalgia for what was left behind and the internal force that pushes you forward. The lyrics are inspired by the use of pleasure to cover pain. It is like saying that beauty will drag you down, will take your soul, will heal your wound», explains German.

The track was recorded at Estudio Del Sur, produced by Angelo Marini and Germán Vergara, mixed by Pepe Lastarria (Kuervos del Sur, Nunca Seremos Dichosos) and mastered by American engineer Randy Merrill (Muse, Paul McCartney, Beck, Liam Gallagher). Megalomania is the third single from our new studio album, after the release of Fast, which came out on June 4, and Disobedience, released on July 15.

The video was directed by renowned Chilean filmmaker Bernardo Quesney (Gianluca, Dënver, Gepe) and the script was written by German. «The clip is about a polyamorous relationship that comes to an end. The characters deal with this break-up in a compulsive way, trying to fill the void in multiple sexual relationships with other people, our guitarist and producer. The video also is about intolerance with other ways of life, violence against sexual minorities and alternative views of life. It’s a story of true love with an unhappy ending».

We are currently finishing our fifth studio album, where we have left behind the concept and sound of Hawaii (2016) to open up to a more direct and powerful sound influenced by bands like Porcupine Tree, Rush, and Animals As Leaders. We are really excited about this new era we are starting!

«We are currently finishing our fifth studio album, where we have left behind the concept and sound of Hawaii (2016) to open up to a more direct and powerful sound influenced by bands like Porcupine Tree, Rush, and Animals As Leaders. We are really excited about this new era we are starting!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*