Newsfeed

Act Of Denial: Combining aggression with majestic and melancholic choruses…..

Act Of Denial - Negative

Act Of Denial release huge new album Negative on 13th August, out on Crusader Records. That album is a project that features some of the biggest names in rock and metal, and offers powerful and melodic death metal that takes the listener back to the late 90s and early 2000s. Combining aggression with majestic and melancholic choruses, Negative is an album that creates tension, both musically and lyrically, and keeps the listener there from start to finish.

Act Of Denial was founded by Voi Cox (Koziak, Victim) & guitarist Luger (Koziak, Benighted-Cro). They are joined by Björn Strid (Soilwork), bassist Steve Di Giorgio (Death, Testament), drummer Kerim “Krimh” Lechner (Septicflesh) and keyboardist John Lönnmyr (The Night Flight Orchestra).

Act of Denial is an international melodic death metal group founded by lead guitarist and songwriter Voi Cox (Koziak, Victim) & guitarist Luger (Koziak, Benighted-Cro) in early 2020. Act Of Denial was founded by Voi Cox (Koziak, Victim) & guitarist Luger (Koziak, Benighted-Cro). They are joined by Björn Strid (Soilwork), bassist Steve Di Giorgio (Death, Testament), drummer Kerim Krimh Lechner (Septicflesh) and keyboardist John Lönnmyr (The Night Flight Orchestra). The track Your Dark Desire istheir 5th single andfeaturing one of the biggest heavy and rock star Ron Thal Bumblefoot (Guns N Roses, Son Of Apollo) on guitar solo.

The band, along with the 6 original musicians, also features other big names and special guests such as Bobby Koelble (Death), Peter Wichers (ex Soilwork), Matias “IA” Eklundh (Freak Kitchen) and Ron ‘Bumblefoot Thal (Guns N’ Roses, Sons of Apollo), who all contributed solos to the album. The album was mixed at Studio Fredman by legendary producer Fredrik Nordström (At The Gates, In Flames, Dark Tranquillity, Arch Enemy). The track Slave,

Act Of Denial are excited for you to experience the journey of their latest album, Negative.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*