Newsfeed

Suncraft: It’s an aggressive, yet quite jazzy……

Suncraft - Lingo Hive Mind

Uprising Norwegian stoner rockers Suncraft have just shared another track from their forthcoming debut album Flat Earth Rider due out on August 6 via All Good Clean Records. This label is satisfied to announce the release of Flat Earth Rider, the debut album from uprising Norwegian stoner rockers Suncraft. Set for release on August 6 on vinyl and digital, Flat Earth Rider was produced, mixed and mastered by Ruben Willem (The Good The Bad and The Zugly, Okkultokrati, Djevel, etc…) and features six unique tracks that show Suncraft combining elements from groovy stoner rock and riff-based heavy metal.

Titled Lingo Hive Mind this new track is now playing at Doomed & Stoned, who commented «Lingo Hive Mind gives you a first-listen to now) comes with a boisterous start that threw me right into the mosh of the beat, like some hapless soul swept away by the ocean’s current. It’s an aggressive, yet quite jazzy start to the song. This is followed in quick succession by verses from front man/bassist Rasmus Skage Jensen, whose vocals are both clean and gruff as the humor insists».

Since late 2017, this Oslo-based quartet have played their fair share of club shows in the nooks and crannies of Norway, honing the craft of playing explosively energetic concerts. After releasing released their debut EP, Saigon in 2019, the live-performances abruptly ended due to Covid-19. Turning the blow of the pandemic into a positive, the boys put all their efforts into writing their debut album, Flat Earth Rider and as soon as the world is safe enough, Suncraft will hit the road again and bring their unique flavor of rock n’ roll to a growing audience. The track Space Buddah,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*