Newsfeed

Transport Aerian: With no strict genre borders, knows no musical or spiritual limits!

Transport Aerian - Skywound

Aerian is a progressive-oriented project led by a producer and multi-instrumentalist Hamlet. I don`t know exactly but it`s more than likely that the name Hamlet is inspired from Hamlet from Shakespeare’s universe? Transport Aerian sets no strict genre borders, knows no musical or spiritual limits. Transport Aerian is set to release a concept album called Skywound. The track Falling 20 is the first single,

Belgian progressive rock project Transport Aerian, known for its acclaimed works Darkblue (2015) and Therianthrope (2017) is coming back with the new line up and the new album Skywound, which is set to be released worldwide on October the 29th 2021 by Melodic Revolution Records and will be available in Belgium exclusively from October the 24th 2021 on during the series of shows in Belgium and the Netherlands.

Skywound is a concept album whose main themes are focused on the tragedy of a ordinary loving couple caught in the turbulent events of the world preparing for the war and standing on the brink of the global catastrophy. It reviews the global problems, ranging from political to spiritual from the perspective of a human: the story behind the album concept could be about each and every one of us. It combines the elements of classic prog and contemporary heavy and experimental music, exploring the vintage production designs, post-modernist tint in lyrics and is made as a seamless piece of music, in the tradition of progressive rock albums that are meant to do the same as Skywound does – to tell the story.

This album will be released as limited edition double-digipack with a booklet artwork exclusively designed by award-winning Belgian artist Hans Boeykens (most known by his graphic novel Aleize) and will be available worldwide both as a CD and on all digital platforms.

The lineup for Skywound and the live performances features contemporary composer and pianist Umut Eldem, Gent’s young and gifted drummer Paul De Smet, Transport Aerian’s long term partner, experimental guitar player Stefan Boeykens, and Hamlet himself who is in charge of the project since its creation.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*