Newsfeed

Yanomamö: Fully immersed in void of dark imagery and evoke a haunting mood…..

Yanomamö - Dig 2 Graves

The sludge ridden doom outfit from Sydney, Australia offer an intense listening experience with their new track ‘Dig 2 Graves’. The track Deathspeaker,

The band comments:

«I’d had the main riff for about 2 years & I knew it was going to be a filthy groove … I couldn’t come up with anything to finish it off & then our drummer at the time Jack came up with the end riff which was a perfect match. I hope this song makes the listener feel like they’re being slowly dragged through thick mud … lyrically, I had the idea of a song about revenge and Scott (our singer) did an amazing job of capturing that»– Yanomamö

Dig 2 Graves drag you to the depths with demonic vocals. Solid distorted guitars form a wall of sound whilst bass motifs sneakily input a bluesy feel. Bringing a psychedelic groove into the mix, the track manipulates the heavy sound with a transportive nature transcending boundaries of genre and style. Fully immersed in void of dark imagery, Yanomamö evoke a haunting mood.

Yanomamö’s track is due to release alongside Northern Irish outfit Slomatics as part of an epic collaboration on vinyl. The split 7” blue vinyl, releasing via Iommium Records, contains their tracks Griefhound and Dig 2 Graves, on the 27th August 2021.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*