Newsfeed

Kesem: With a place where space, prog and elements of heavy atmosphere mix!

Kesem – Drfiting Through Time

Kesem is the perpendicular place where space, prog and elements of heavy atmosphere mix to escape reality! Drifting Through Time is the new single from psychedelic, progressive outfit Kesem, landing ahead of their new album Post-Terra releasing on the 24th September.

Los Angeles-based progressive metal band Kesem with another new singles No Future from their new album Post Terra via Sentient Records on 24th September 2021.

The band comments:

«This last year has sucked, we’ve watched people die. The economy collapse and an elected official lead an insurrection against its own people. Rather then just sit at home and do nothing we did the only thing we could… Write an album about getting the fuck outta here. Hope you enjoy».

Hailing from Los Angeles, Kesem, originally formed in 2018. Meaning magic in Hebrew, the band’s name aptly summarizes their sound. Inspired by the progressive and psychedelic, with some added punk rock influences, the resulting soundscape delivers a captivating effect. Their new album, Post-Terra, follows the release of their self-titled EP in April 2020. The track With Stars In Cave,

Post-Terra, Kesem’s first full-length album, was born with the help of the legendary L.A. punk icon Paul Rossler (Screamers/45 Grave/ DC3) to produce and engineer. The writing process for this album was fuelled by frustrations about racial injustice, the 1% ruling all, and the Trump administration. The result is an epic collection of songs about leaving the world behind and starting anew in the depths of space. The track When The Stars Cave In,

No Future dives straight into an angsty, rebellious punk setting with a twist of space inspired synths and 70s guitar tones. A dystopian mood is constructed through white noise combined with vibes from punk shows with ringing amplifiers. The progressive nature of their music explores a diverse spectrum of light and dark ideas, all with the intergalactic narrative ever present. The interplay of instruments across the album leaves no tones or textures off limits.

Creativity flows seamlessly from track to track in Post-Terra, exploring multiple moods and atmospheres whilst retaining a sound that clearly belongs to Kesem. The emotional frustration and desperation from events over the past year has been poured into their art. Thematically the album explores a narrative that is not afraid to delve into the dark and disturbing. And yet, musically, Post-Terra is a thrilling exploration not to be missed.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*