Newsfeed

Last Martyr: Features a huge chorus with a twist in the middle…..

Last Martyr - Afterglow

Melbourne-based metalcore band The Last Martyr released their new single, Afterglow on August 20th 2021. The track is from their upcoming EP Purgatory. The song is a hard-hitting and nostalgic bop about young love and reflection through rose colored glasses. The track itself features a huge chorus with a twist in the middle via a trap second verse.

Vocalist, Monica Strut, shares the story behind the tune:

«Afterglow was written as an apology to a past lover whose heart I selfishly trod on. It was kind of this push/pull, will they/won’t they situation where it was hard to tell if love was actually apparent or if the idea of love was the appeal. In the end, fear and doubt got in the way before anything could eventuate».

«Thinking about the time in my life this person was around, I was immediately transported to a chapter where I was young, partying a lot and living a fairly rock n’ roll lifestyle. The song is a culmination of that time where a lot of bad decisions were made yet everything seemed like an adventure».

Produced by Chris Lalic (Windwaker, Rumours, To Octavia), the song marks the second installment of the band’s forthcoming EP and will be followed by a video clip in weeks to come. The track Hindsight,

The Last Martyr are hitting the road in September for a weekend of shows with Heartline. They’ll be supporting the Adelaide band on 3 September at Enigma Bar before headlining The Workers Club on 4 September.

 They will also be playing Halloween Hysteria Festival on 23 October alongside Spiderbait, Clowns, King Parrot, Gravemind and more.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*