Newsfeed

Accept: The highest peak of a symphonic rock which explores every musical landscape……

Accept - Apogee

Japanese artist Accept is basically the solo project of multi-instrumentalist and composer Hisao, who has created music inspired by a life-long fascination for British progressive rock of the symphonic variety.

«Thank you for your finding me here. Accept, Japanese progressive rock unit, is a creative vehicle of Japanese composer Hisao and has been an ongoing project since the first album Silver Moon(2007). I’m NOT a metal band. Accept is my theme of my life. In 2021, Apogee album was released, RIP tracks for Tetsu Naakamura and Eiko Hiraiwa are included».

The highest peak of a symphonic rock which explores every musical landscape.

It is a voice that rings alongside the most important of those in symphonic rock, to my ears. Apogee/Accept joins them all in melody, harmony, chorus, and superb performance. Like those one remembers from their youth, the translucent sounds expose us to a multitude of expressions with touching melodies.

The sounds on Apogee/Accept allow us to experience extended soundscapes like illusions stretching onto the end of the world. When progressive rock first appeared, it was an experiment in music as music to progress. It may likewise be said that Apogee/Accept is a modern experiment in rock music drawing together classical, folk, contemporary, and music from around the world.

 It seeks to involve every musical element and succeeds in integrating them as its original interpretation in progressive rock. The higher it climbs and closer it gets to its own musical apogee, I feel that it becomes pan-music, which is its own cross-genre inner musical world.

Tracklist:

1. A Rose In The Sand (5:07)

2. High Fort (3:02)

3. Bread And Water (5:38)

4. Ambiguous Loss (5:21)

5. Requiem 2019 (2:14)

6. Winding Through The Desert (3:12)

7. Blue (5:21)

8. A Droplet Of A Great River (8:18)

9. Solemnity (1:43)

10. White Moon And Black Sun (8:23)

Total Time 48:19

Line-up:

Hisao – All instruments, vocals

Akihiro Fujii – Snare drum (8)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*