Newsfeed

Stozhar: With extreme metal and modern legacy of Slavic paganism and folk music….

Stozhar - Dukhom Svobody, ​Razryvaia Okovy

Stozhar – is the music band from Yaroslavl. The history of the band has started in 2005. It intertwines the traditional extreme metal styles with a modern legacy of Slavic paganism and folk music. Стожар – Духом свободы, ​разрывая оковы

In 2009, the full lineup of the group was recruited, and the team began rehearsals, and then give their first concerts. During the period 2009-2010, Stozhar performed on the same stage with such teams as Krynitsa, Grandchildren of Svyatoslav, Ros, Nebyro, Yaros, Rigorism and others.

In 2010, new changes are coming in the composition, which is finally completed. Work begins on recording a full-length album.

In 2011, the group ceases to perform for six months. At the beginning of 2012, she resumes active concert activity. The team performs in various cities of the central part of Russia and shares the stage with such bands as Negură Bunget, Butterfly Temple, Nevid, Rarog, Path of the Sun, Kalevala, Stigmatic Chorus, Skolot, Smut, Krada, Oprich, Izmoroz, Emerald Night, Vedan Kolod and many others.

The recording of the album is delayed due to adjustments in the sound; live folk instruments are being recorded. The album, titled Not One Step Back, is out on Stygian Crypt Productions in April 2013. A number of concerts are held in support of the album. In 2014, the group begins recording the second full-length album Glory To Perun, which is later released on the Stygian Crypt Productions label. In the process of recording the album Glory To Perun, the next line-up changes take place, and the guitarist Evgeniy leaves the group. But despite the problems with the line-up, the group is actively performing both in Russia and abroad.

In 2015, preparations begin for the recording of the third full-length album, which will be somewhat different from the previous ones – the lyrics completely belong to the pen of the poet Mrak Mstivoy, with whom the group begins to work on the album Glory To Perun, there are even more live instruments, a live accordion, flutes are recorded, bagpipes, etc. In 2016, the album “Hammer of Thunderstorms in the Twilight of Battles” is released, which continues the stylistic line of the collective. Active performances continue

 In 2019, the album Cold Of Battles Into The Arms Of Winter is released, which becomes somewhat different in sound – more atmospheric and technical. The lyrics continue to be written by the Darkness of the Avenger. When designing this release, the group begins to collaborate with the Rybinsk artist Lyubov Sherstneva. The album received high marks from listeners. In 2020, the group will release a number of singles, and also begin work on a new full-length album.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*