Newsfeed

Mysterizer: Catching choruses and riffs…..

Mysterizer - The Holy War 1095

Heavy/power metal band Mysterizer unveils new music video taken from new album The Holy War 1095 coming out September 3 via Rockshots Records! The track Virus C,

There is something for every heavy/power metal fan on this album; catching choruses, riffs, traditional heavy music, and some interesting lyrical topics. Recommended for fans of Helloween, Iron Maiden, Judas Priest, Stratovarius, Accept. The track Burn Witch Burn,

From cover band to full-on heavy metal originals, that’s the story of Finland’s Mysterizer who made their debut with their 2018 EP “Tales From The Mystery Days”, followed right after by their 2019 full-length “Invisible Enemy” (Inverse Records).

Now signed to Rockshotsd Records, they will be unleashing their sophomore album “Burn Witch Burn” later in 2021.

«There will be something for every heavy/power metal fan on this album, catching choruses, riffs, traditional heavy music, and some interesting lyrical topics », says vocalist Tomi Kurtti.

To give fans a sneak peek of what’s to come; Mysterizer is sharing their music video for the album’s lead single and title track.

The band comments:

«Burn Witch Burn’ is a song about the witch-hunts in Europe during the 15th century, when the book Malleus Maleficarum also known in English translation as the Hammer of Witches was published. It was written to give instructions on interrogating suspected witches. The brutal interrogation tactics were successful and consequently, many unfortunate people were burned alive».

Mysterizer is:

Vocals – Tomi Kurtti

Guitar – Mike Hammer

Guitar – Henri Hänninen

Bass – Ian Guidestone

Drums – Joni Kylätie

Keyboards – J. Palmroos

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*