Newsfeed

Malady: With plenty of Hammond, Mellotron, modular synthesizer, Wurlitzer and Minimoog.

Malady - Ainavihantaa

Ainavihantaa is translated Always Evergreen, and Ainavihantaa is the new and third album from the Finnish retro prog band Malady. Malady is inspired by Camel, Landberk, PFM, Van Der Graaf Generator but they definitely plays their own and fascinating brand of prog.

Their music is very reminiscent to the Scandinavian Prog of the 70’s, with influences of folk and symphonic music. It’s also pretty soft and melodic, sung in Finnish and featuring plenty of Hammond, Mellotron, modular synthesizer, Wurlitzer and Minimoog.

Tracklist:

Alava Vaara

Vapaa ja autio

Sisävesien rannat

Dyadi

Haavan väri

Ainavihantaa

Line-up:

Taavi Heikkilä: alto & tenor saxophone, clarinet

Babak Issabeigloo: guitar, vocals

Juuso Jylhälehto: drums, modular synthesizer

Ville Rohiola: Hammond, Mellotron, Wurlitzer, Minimoog, piano, vocals

Jonni Tanskanen: bass

Link
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6243 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*