Newsfeed

October Changes: When the sun touches the ocean, the little siren weeps…..

October Changes - Medusa

October Changes gothic metal band from Belgium. They created their own unique style. In their music you might find some influences from bands like Lacuna Coil, Within Temptation, Dark Tranquility, In Flames, Moonspell, Amaranthe.

Medusa is Part II of a two part series. (Part I was The Dark Paradise).The story of the song is about a siren and a young man that fall in love. But their love was never meant to be. The father of the siren and king of the sea, brutally pulls his daughter back into the sea, because she showed herself to a human being… afraid of the repercussions this might have on all aquatic life, he then condemns her to a life in solitude as a human on a secret hidden island…  Cursed to live in solitude forever… Those who dare to enter the island will inevitably turn to stone. So the secret location of the island will never be unveiled…

When the sun touches the ocean, the little siren weeps and it is said that if you listen very carefully… you can hear her melancholic voice singing a sad song that travels over the waters of the sea…

October Changes brings an eclectic blend of symphonic, industrial and gothic metal, fused together with some electronic influences.  The female vocalist delivers vocals that go from clean, more classic inspired to more powerful dark vocals. The result is a unique and variable sound that has the ability to reach beyond metal-music-lovers.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*