Newsfeed

Vows Of Wolves: Infused with occult and esoteric themes…..

Vows Of Wolves - Burst

Burst is the first track released online by the band Vows Of Wolves and is the track that started the project. Infused with occult and esoteric themes (with a clearly Lovecraftian influence), this wants to be the band’s business card to present itself to the public. With a vague working title like Burst he was able to steer this in his direction of choosing a dark romantic mood.

Chris is the lead composer, not only committed to the lyric and musical level but also gave directions for the video to the guys from Motus Insaniam who did a great job with lyric’s video animation. Taking care of the instrumental part, he decided to go outside the lines by experimenting with descending pitches on rhythmic guitars. how to write killer grooves and creepy melodies.

Vows Of Wolves started out as an instrumental solo project for French guitarist Benoit Miranda Marti from Montpellier. The track Follow My Command,

In the late 2020 Benoit got approached by Chris Hambrink, a singer from Bielefeld Germany, who he already knew from a facebook group and who wanted to try out as a singer for the band. Chris wrote and recorded vocals for one of the instrumentals and both were very happy aboutthe result so Chris joined the band as a singer and as a mixing and mastering engineer. First it was a bit awkward to structure musical work purely over the internet but over time both found a very personal connection to each other and the music. The track The Blood That Is Not Mine,

The work process is simple: Benoit Miranda Martiwrites, records and produces guitars, bass, drums, backing vocals and synths. He sends the tracks over to Chris who performs the main vocals and does the mixing and mastering. Chris writes all lyrics by himself but both usually agree on a certain topic for each song first.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6259 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*