Newsfeed

Obsidian Mantra: With shorter and more coherent songs…..

Obsidian Mantra - Minds Led Astray

Polish blackgroove death metal group Obsidian Mantra: was formed in 2014, presenting the individual approach to groove-centric death metal, in which complexity and dissonance intertwine with atmospheric blurrings and experimental influences.

 On November 27, 2020, the new and second full-length album from Polish progressive deathmetal-band Obsidian Mantra has been released, called Minds Led Astray.

This new album has been released on CD and as Digital Release through the band themselves, so this is an Independent Release. 

Tracklist:

1 – Shield Of Disbelief

2 – The Demon-Haunted Wo

3 – Ghost Hunt(The Discoverie)

4 – False Spirituality

5  – Interldue 1

6 – The Orphans Bloodline

7 – The First Disbeliever

8 – Circle Of Mourners

9 – Interlude 2

10 – Eternal Atonement

The most intelligent minds can be led astray by what seem to them phenomena, but to me, mere problems susceptible of lucid explanation” – this quote, derived from A Magician Among the Spirits by Harry Houdini, became the basis for the 2nd Obsidian Mantra’s full-length album’s title.

The main focus of Minds Led Astray was on writing shorter and more coherent songs – still keeping the refined compositions – and delivering the former dose of groove – but rooted in even more inhospitable and darker sonic aura.

Lyrically, Minds Led Astray explores the issues of irrationality and mankind’s vulnerability to it, drawing on and referring to the skepticism tradition extending from the first protests against witch trails, throughout denouncing the spiritists séances to more recent activity of modern skeptics.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*