Newsfeed

Sinoptik: Playing with chaos and order and making a lot of sounds….

Sinoptik -The Calling

Sinoptik is a rock prog power rock trio, who won the title The world best rock band in Berlin (by the GBOB), the only independent Ukrainian band who rocked the 80000 people Olympics Stadium in Kiev. Uriah Heep, Marilyn Manson, Within Temptation, Jinjer – are among those rock music giants who noticed Sinoptik and invited them as special guests to share the stage.

«For a three-piece band, Sinoptik know how to make a lot of sound. Playing with chaos and order, the tracks opens with waves of sound pierced by a strong melodious synth, then opens up with poised vocals». (NewSickMusic.com). Some weeks ago the band released the album The Calling.

Tracklist:

1. Le Menteur (6:27)

2. Granny Greta (3:43)

3. Young And High (5:01)

4. Inception (0:59)

5. Apple Tree (3:51)

6. Black Soul Man (4:37)

7. Sell God’s Number (4:29)

8. Absolution (1:04)

9. The Call (9:34)

Total Time 39:45

Line-up:

Dmitriy Afanasiev – guitar, keys, vocals

Ruslan Babayev – drums, back vocals

Aleksandr Savin – bass, back vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*