Newsfeed

Omie Wise: With a blend of heavy, psychedelic, folk and progressive rock!

Omie Wise - Wind And Blue

Omie Wise are an art-rock/folk band from Braga, Portugal, and Wind And Blue is their sophomore album.

The band is an eclectic prog band founded in 2016 by founders Fábio Pinto (guitars) and Rui Brito (guitars, braguesa). The band was conceived in 2014 from an idea to produce progressive music that was reflective of the 1970’s. Once the founders recruited Miguel Santos (vocals), Eduardo Peixoto De Almeido (piano, mellotron, organ, synths), João Machado (bass), and José Martiins (drums), the band was born.

Their music is an exciting blend of heavy, psychedelic, folk and progressive rock that combines to produce an intriguing style that definitely echoes progressive music from the 70’s. They released their first EP 1808 in 2017 and their first full length album To Know Thyself in 2019.

Their music will appeal to fans of Black Bombain, Zopp, Bill Brufords Eartwork, Deep Purple, Uraih Heep, and King Crimson.

Tracklist:

1. Arroyo (7:28)

2. Crown Flash (6:44)

3. The Boy And The Wind (7:19)

4. Shoals (2:04)

5. Sow The Wind (5:16)

6. Reap The Whirlwind (5:41)

7. Pyre (2:30)

8. Aurora (6:32)

Total Time 43:34

Line-up:

Miguel Santos – vocals, acoustic guitar and synths

Fábio Pinto – electric guitar, lap steel guitar, acoustic guitar and braguesa

Eduardo Peixoto de Almeida – rhodes piano, mellotron, hammond and synths

João Machado – electric bass guitar

André Mendes – drums and percussion

  With:

Pedro Jerónimo – trumpet

Hugo Gama – tenor saxophone

André Reigoto – alto saxophone

Gil Silva – trombone

Catarina Valadas – flute

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*