Newsfeed

Shock Wave: In 2020 the right circumstances arose…..

Shock Wave - Force Ethics

Spanish thrashers Shock Wave have just signed with Xtreem Music for the release of their first full album entitled Force Ethics. At the moment, they have just revealed the 1st advanced single, as well as the cover art and the tracklist. The album will be released through Xtreem Music on CD and Digital formats on November 4th. The track Endless Ammonition,

Formed in 1987 and until 1992, Shock Wave recorded a demo in ’91 as well as offered several shows around the island. Following its split-up, members formed bands such as Unbounded Terror, Glogotha, Helevorn and Firesword.

In 2005 and 2015 there were attempts to reform the band, but it was not until 2020 when the right circumstances arose for it and in December of that same year, they released their self-produced mini-CD The Omega Communion.

After presenting the current line-up of the band on stage, Shock Wave began to write more material, already for a complete album, which was recorded during the first half of 2021 and this led them to sign for Xtreem Music, who will be in charge of releasing Force Ethics”next November 2021.

The tracklist for “Force Ethics” is as follows:

01. Immune to Voodoo

02. From Nothingness to Misery

03. Endless Ammunition

04. Second to None

05. Never Unplugged

06. Vegan Predator

07. Fabulous X-25 Thunder Lion Attack

08. T.T.H.S.

09. Rubbish Under the Carpet

10. Marble Skin

11. Anger is for Amateurs

The release date for Force Ethics will be November 4th through Xtreem Music on CD & Digital formats.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*