Newsfeed

Dead World Reclamation: Local, supremely talented, hardworking & down to earth….

Dead World Reclamation – Aura Of Iniquity

Necktwister Agency is a small underground label specializing in metal and it’s subgenres.

Necktwister announces they will be releasing Aura Of Iniquity by American Death Metal band Dead World Reclamation on digipak cd and limited 12” vinyl onto the European market.

Hailing from Tempe, Arizona (USA), Dead World Reclamation combines brutal yet melodic guitar and bass lines, thundering drums and ferocious vocals. The band consists of five guys who love both Death Metal and a good story, therefore their album Aura Of Iniquity is a series of short stories told in Death Metal format. Roaming through tales of dark bargains with otherworldly beings made for power untold, forests where gargantuan spiders dictate the law of the land, to necromancy told from the viewpoint of the body possessed.

 Tracklist:

1. Ripped From The Grave 04:38

2. Embrace The Hive 04:18

3. The Everlasting Hunt 04:50

4. Pantheon Of Shadows 05:41

5. Heralds Of The Formless One 04:29

6. Arachnocratic Assemblage 04:13

7. Whispers of the Evergloom 05:39

8. The Void Bargain 05:28

9. Those Born of Suffering 04:21

10. Plaguemaster’s Legacy 05:02

VenoMal1c3 states on Bandcamp; «These dudes are local, supremely talented, hardworking & down to earth. An album containing elements from across the metal spectrum & beyond makes it a bit difficult to define which is entirely the point. It’s a bold move but one which was made consciously & intentionally, resulting in an album which sounds cohesive, with well written songs & great production. The lyrics have also been F7d (spell checked). Thanks, Andre. It’s less work for me & I appreciate it. Favorite track: Those Born of Suffering».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*