Newsfeed

Restive Nation: Expands and pushes the elements of creativity…..

Restive Nation – Red Mist

Rising experimental progressive rockers Restive Nation reveal another slice from their forthcoming self-titled new studio album.

Red Mist lifts the listener to another dimension with a hypnotic tale of alien abduction in the style of Blur’s Parklife, complemented with a punchy, spiraling, hypnotic, electronic backdrop.

The band says of the track: « Red Mist is a psychedelic twist on electronic rock. Surf rock guitar melodies are infused with industrial pulsing synths that provide an unearthly backdrop for an extraterritorial narrative».

 «This is one of the most experimental tracks on the album which gives the full detailed account of a confused man’s story on how he was abducted by aliens. The storyline was inspired by a book called ‘Omens of Awareness’. It described many UFO abduction scenarios and led to writing a personal take on it». The tracks Act III and Revolt/Reanimate,

Restive Nation are a Dublin-based progressive rock/electronic project that expands and pushes the elements of creativity using a wide spectrum of influences from NIN to Massive Attack, Jamie Lenman, Tool, Deftones, Mastodon, A Perfect Circle, Danny Elfman, and beyond. Their self-titled new album is due for release early 2022.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*