Newsfeed

Tom Slatter: With the mighty Mellotron feaured!

Tom Slatter - Escape

The new album Escape from Tom Slatter will be released by Bad Elephant Music on 1st October 2021. Escape is the follow up to 2019’s Demon. The new album features Mike Cairns from the Tom Slatter Band on the percussion parts throughout, with Keith Buckman (Tom Slatter Band and The Far Meadow) grounding the album with his impeccable bass contributions. Gareth Cole has a delectable guitar solo in the track Rats.

BEM afficionados may recognize Gareth Colefrom his work with the Tom Slatter Band, Fractal Mirror, his collaborations with Mike Kershaw, and Whitewater. Graham Keane, guitarist with Vicious Head Society, also makes an appearance on the lead track Time Stands Still, giving the song a steady pulse to build the intensity. Ben Bell (Gandalf’s Fist) continues to impress with his keyboard skills in Going Nowhere.

Reluctantly, David Elliott from Bad Elephant Music touts Tom Slatter’s praises: «Another album from the ever-prolific Mr. Slatter! This time he has gone all prog on us. Long songs, unusual time signatures, and even the mighty Mellotron feature on this excellent record!».

Tom Slatter adds his eclectic perspective. «I’ve always been an indoors kid. Escapism, whether books, music,or computer games, has always meant a lot to me. With the awful year we’ve all had, I felt like an album full of high energy rock songs about spaceships was the escapism we needed».

    Time Stands Still

    Too Many Secrets

    Let’s Pretend

    Rats

    Collateral

    Going Nowhere

Michael Cairns – drums

Keith Buckman – bass guitar

Tom Slatter – vocal, guitars and keyboards

with

Graham Keane – lead guitar on Time Stands Still

Gareth Cole – lead guitar on Rats

Ben Bell – all keyboards on Going Nowhere

Link:
Facebook


About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*