Newsfeed

Djiin: With atypical and captivating universe….

Djiin - Meandering Soul

Djiin develops a personal, atypical and captivating universe that feeds on psychedelic rock, stoner / doom and 70’s progressive rock. For 3 years, the group has traveled the roads of France and Europe, spilling big riffs and psychedelic melodies in their path. Take part in the trip. The track Black Circus,

Djiin is a psychedelic stoner-rock band from France whose name is inspired by spirits and other beasts of the Semitic beliefs and traditions. Influenced by 70’s progressive rock and krautrock bands, doom scene and heavy rock from the glory days of the early-Sabbath era, as well as other modern references based on the diversity between western and traditional eastern sounds. The track The Void,

The Rennes-based quartet composed by bassist Charlélie Pailhes, drummer Allan Guyomard, guitarist Tom Penaguin and vocalist/harpist Chloé Panhaleux, whose powerful, deep and gravelly voice really makes Djiin stand out from the crowd, are about to release their new album Meandering Soul, their third full-length album since forming in 2017.

Engineered by Justin Nicquevert at The Blue Anvil Sound and mixed and mastered by Pierre Le Gac and Nicolas Moreau at Le Garage Hermétique, Meandering Soul features six new songs replete with  powerful and fuzzy riffs, thunderous and soulful beats, psychedelic melodies and enchanting vocals that sound like bewitching incantations to transcendental and other-worldly trip. The use of the electric harp in this classic rock line-up really gives an unique and surprising vibe that accentuates the band’s mystic and ritualistic universe.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6221 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*