Newsfeed

Solarius: Tickles your curiosity pretty hard….

Solarius – Universal Trial

Recorded back in 2006 and hidden up until now. Swedish retro rockers Solarius masterpiece Universal Trial is now brought to daylight with this release. 70’s groovy hard blues rock with a psychedelic twist and featuring Jonatan Ramm of Graveyards fame (before joining that band). Hard, groovy, soft and fuzzy sound that brings you back to the early 70’s.

The songs were recorded in Don Pierre Studios in Gothenburg produced by the legendary Don Alsterberg (Graveyard etc). The master tapes were forgotten but are now found and released on Heavy Psych Sounds Records. The recording is 100% analogue and recorded and mixed on tape. The Sky Of Mine,

The songs gets its magic from a beautiful mix of groove, melodies, fuzzy hard rock and dreamful psych prog rock influences. The four songs brim with groove, melody, fuzz, and shimmering psych-prog rock influences.

«Sweden. Analog tapes. Graveyard. Just those 3 keywords must tickle your curiosity pretty hard if you’re a fan of good ol’ Retro Rock».— More Fuzz. Out September 24th on Heavy Psych Sounds.

Tracklist:

1. Universal Trial

2. Sky Of Mine

3.Into The Sun

4. Mother Nature Mind

Solarius is

Jonatan Ramm – Guitar and vocals

Mattias Ohde – Bass and vocals

Fredrik Aghem – Drums

Johan Grettve – Keys

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*